Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: Initial Impressions

  1. #1
    Erudite Pioneer
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    86
    World
    Sandycove

    Initial Impressions

    It works, yaaay!!

    i5 "office" PC with integrated graphics - very slow to load graphics, menus, change views, close to unplayable
    Ryzen 7 with gtx 1650 - super fast, looks great, animations pop

    What I like - smooth graphics; star, mail, economy, etc windows stack
    Not keen on - population mouseover has gone; active scrollbar on 4 box quest tasks as per the sneak peak; several times had to log off after new quests and/or changing levels (level two, new quest, build forester - build menu flashes, wont activate until relog

    Early days, looks promising

  2. #2
    Pathfinder
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    3
    World
    Northisle
    My initial impression is that its back to basics, the graphics for the menu's is very basic and that's disappointing. There are times when the quests don't show up in the quest book, the picking up of buildings is unreliable at best out of the build menu. Its slow and claggy. Im sorry but you really need to do more work on this client.
    Its great that its back in the browser, but honestly its not what we have come to expect from BB...very disappointed.

  3. #3
    Skilled Student
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    35
    World
    Newfoundland

    Question i hope for more, support 4k monitor or at least scaling resolution above 2560x1600

    Nice you use unity and work hard to get it in the browser.

    I was already used to 64 bit settlersclient game. The fonts big enough. So it is a step back in time.

    Strange scaling of windows or using Bigger font nor the zoom function of the browsers make text readable on bigger monitors. Yeah i played since 2012 and i can find all the tools almost blind.
    For a upgrade it is pitty it is not used to bigger screens.

    I do not know how it is ported to browser but all the Unity engine games i can support scaling of menu and other stuff. Yeah that are stand alone game and no browser is in between.

    Waiting for the solutions.

  4. #4
    Pathfinder
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    1
    World
    Sandycove
    Menus look very pixelated on a 4k 43" monitor. I think it will need improvements. The auto-scaling is too big (defaulted to 200%) and going to 125% made more sense but the quality was still very bad.

  5. #5
    Enlightened Sage vigabrand's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    UK
    Posts
    860
    World
    Northisle
    Quote Originally Posted by snuggles2021 View Post
    Its great that its back in the browser, but honestly its not what we have come to expect from BB...very disappointed.
    ????? browser games are hopeless and it's exactly what we've come to expect from BB. You have been playing settlers right?
    ofc i talk to myself. Sometimes I need expert advice

  6. #6
    Erudite Pioneer
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    86
    World
    Sandycove
    Stacking windows actually a pain it turns out.

    Open quest, get quest to build something, activate build menu, select building, quest window blocks view.


  7. #7
    Pathfinder
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    5
    World
    Newfoundland
    The zoom of the brownser dont work yet ( button menu > Zoom in firefox )

    That allows island/adventure scaling. Very important for me !...

    And out of memory bug ... ( on windows 7 )

  8. #8
    Wordsmith Durin_d's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    FIN
    Posts
    721
    World
    Northisle
    Quote Originally Posted by Thristham View Post
    The zoom of the brownser dont work yet ( button menu > Zoom in firefox )

    That allows island/adventure scaling. Very important for me !...
    There's a new option for scaling https://prnt.sc/127eo81

  9. #9
    Dedicated Scribe
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    491
    World
    Sandycove
    Quote Originally Posted by Thristham View Post
    The zoom of the brownser dont work yet ( button menu > Zoom in firefox )

    That allows island/adventure scaling. Very important for me !...

    And out of memory bug ... ( on windows 7 )
    Agree with this. Would like game copying the scaling of browser as flash version did.

  10. #10
    Nifty
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    63
    World
    Northisle
    after not working yesterday, today the game actually loaded, so i see that as a win.
    now, after the game loaded i was taken back some because of the actual resolution of the game.
    the text looks awful and the graphics too, what have you done to the game?
    it looks like it was made to run on a mobile phone where you wont notice the lack of quality.
    is this anything like the final version expected to run in a few days time?
    because if it is, i must say, really bad work there…
    i dont know how old bb's programmers are, but these days people have monitors a "bit larger" than an ATM machine, so yeah, we need that quality to run it properly, like the game used to have?

Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Ubisoft uses cookies to ensure that you get the best experience on our websites. By continuing to use this site you agree to accept these cookies. More info on our privacy.