Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Can't load game

  1. #1
    Original Serf
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    20
    World
    Newfoundland

    Can't load game

    Hi all,

    Every time I launch game (on Chrome browser), every time i get same error. Any1 can help me how to solve this error? And how load game in other way maybe? Thanks.
    Error looks like that: https://ibb.co/LScqzmp

  2. #2
    Keen Commentor amazola's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    UK
    Posts
    155
    World
    Newfoundland
    Have you tried a different browser?
    ‘Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.’ – Marilyn Monroe

  3. #3
    Original Serf
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    20
    World
    Newfoundland
    can't load game on IE too

  4. #4
    Nifty PharTing's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Central Queensland coast, Australia
    Posts
    57
    World
    Northisle
    The ONLY people in our guild getting JavaScript errors are those with 32-bit machines..... At a guess, I'd suggest that MAY be your problem also?

    If you can read German (or are capable of doing so with Google Translate) suggest you have a look at this rather thorough post: https://siedler-vision.de/2021/07/22...-online-unity/

    Perhaps of particular focus may be the WebGL and need for a 64-bit browser....

    As noted in that post the MINIMUM specs for the Unity version now seem to be:

    Last edited by PharTing; 02.09.21 at 02:40. Reason: Added min specs image

  5. #5
    Community Manager
    Dedicated Scribe BB_Trafffer's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Posts
    486
    World
    Newfoundland
    Quote Originally Posted by Almis View Post
    Hi all,

    Every time I launch game (on Chrome browser), every time i get same error. Any1 can help me how to solve this error? And how load game in other way maybe? Thanks.
    Error looks like that: https://ibb.co/LScqzmp
    Do you use a 32-bit system?

    You can find the minimal requirements
    here.

  6. #6
    Original Serf
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    20
    World
    Newfoundland
    Hi all,
    Ok, now a situation is moreless clear. My main PC is 32-bit, thats why a game is not working. I have other, older PC, 64-bit (2.2Ghz, 8 RAM), game is loading, but it is not a game it is a pain . Have to wait 5-10 min for Island buildings loaded, still no mines, chats loading more time then buildings. Troops, gens, explorers are blurred.. Game have to give a fun, not a paint . Maybe my machines are not compatibles with Unity, maybe it is my problems.. Will wait for better times, maybe a situation will changes and I will be able to play this perfect game . Gl all.

  7. #7
    Ruler of the Land
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,094
    World
    Newfoundland
    Quote Originally Posted by Almis View Post
    Hi all,
    Ok, now a situation is moreless clear. My main PC is 32-bit, thats why a game is not working. I have other, older PC, 64-bit (2.2Ghz, 8 RAM), game is loading, but it is not a game it is a pain . Have to wait 5-10 min for Island buildings loaded, still no mines, chats loading more time then buildings. Troops, gens, explorers are blurred.. Game have to give a fun, not a paint . Maybe my machines are not compatibles with Unity, maybe it is my problems.. Will wait for better times, maybe a situation will changes and I will be able to play this perfect game . Gl all.
    Nah- it is the game. Most people have issues with unity, even with new high spec machines

  8. #8
    Battle Hardened Contributor Kotugo's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    390
    World
    Northisle
    Quote Originally Posted by Almis View Post
    Hi all,
    Ok, now a situation is moreless clear. My main PC is 32-bit, thats why a game is not working. I have other, older PC, 64-bit (2.2Ghz, 8 RAM), game is loading, but it is not a game it is a pain . Have to wait 5-10 min for Island buildings loaded, still no mines, chats loading more time then buildings. Troops, gens, explorers are blurred.. Game have to give a fun, not a paint . Maybe my machines are not compatibles with Unity, maybe it is my problems.. Will wait for better times, maybe a situation will changes and I will be able to play this perfect game . Gl all.
    Just out of interest, what is the reason for still running a 32bit operating system?

    The main switchover to 64bit happened with the release of windows vista back in 2007, it seems pretty strange to still be using a 32 bit system 14 years later.

  9. #9
    Pathfinder
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    5
    World
    Northisle
    I have got exactly the same problem on a 64 bit machine

  10. #10
    Original Serf
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    20
    World
    Newfoundland
    Quote Originally Posted by Kotugo View Post
    Just out of interest, what is the reason for still running a 32bit operating system?

    The main switchover to 64bit happened with the release of windows vista back in 2007, it seems pretty strange to still be using a 32 bit system 14 years later.
    Home PC is 64-bit, but I have 32-bit computer at work

Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts

Ubisoft uses cookies to ensure that you get the best experience on our websites. By continuing to use this site you agree to accept these cookies. More info on our privacy.